Professor International Economics, University of Leuven (KU Leuven) - Head of International Economics Section - CEPR Fellow (London) and CES-ifo Fellow (Munich)

Department of Economics
University of Leuven (KU Leuven)

Hogenheuvelcollege, Office 02.143, Naamsestraat 69, 3000 Leuven, Belgium

hylke.vandenbussche@kuleuven.be

+32 (0) 16 32 69 20

+32 (0) 486 87 55 68

Bio Sketch

Hylke Vandenbussche is professor in de Internationale Economie aan het departement Economie van de KU Leuven in België. Voordien was ze houder van de Stoel Jacquemin aan de universiteit van Louvain-la-neuve (UCL) in België waar ze aangesloten was bij het onderzoekscentrum CORE.

Ze startte haar carrière als assistent-professor aan de universiteit van Cambridge in het Verenigd Koninkrijk en was gastprofessor aan Dartmouth College in de Verenigde Staten. Ze bekleedde onderzoeksposities in Tilburg, Warwick en de London School of Economics (LSE) tijdens en na haar Ph.D. Haar onderzoeksinteresses liggen bij handel op bedrijfsniveau en de rol van vraag, input-output-koppelingen, wereldwijde waardeketens, en de interactie ervan met handelsbeleid.

Ze is onderzoeksmedewerker aan het Center for Economic Policy Research (CEPR) in London en is een lid van het Scientific Committee of the Midwest International Meetings en de European Trade Study Group (ETSG). Sinds 2010 is ze verbonden aan het onderzoeksdepartement van de Nationale Bank van België (NBB). Ze trad op als adviseur voor de EU commissie (2014-2015) en droeg bij aan verschillende beleidsrapporten.

Download CV